BELLA PLANTA

Gradska Knjižnica Požega

INSPIRIRANO PRIRODOM
Gradska Knjižnica Požega

Gradska Knjižnica Požega nedavno je obogatila svoj interijer jedinstvenim dodatkom – umjetnim Stablom Breze, kreiranim po mjeri od strane Bella Plante. Ovo prekrasno umjetno stablo, visoko 4 metra, smješteno je u srcu prizemlja knjižnice, na Trgu Spoznaje, pružajući posjetiteljima osjećaj prirode i spokoja bez potrebe za održavanjem koje zahtijevaju prave biljke.

Izbor Stabla Breze nije slučajan. Breza je u mnogim kulturama prepoznata kao simbol spoznaje, mladosti i novih početaka. U nordijskoj mitologiji, breza simbolizira poveznicu između različitih svjetova, dok u kineskoj kulturi predstavlja obnovu i čistoću. Osim svoje bogate simbolike, breza je cijenjena i u praktične svrhe – od izrade namještaja i papira do upotrebe u medicini i aromaterapiji.

Ovaj projekt predstavlja savršen spoj tradicije i inovacije, gdje Gradska Knjižnica Požega stavlja naglasak na važnost znanja i obrazovanja, dok istovremeno pruža modernu i ugodnu atmosferu za sve svoje posjetitelje. Umjetno Stablo Breze od Bella Plante je više od dekorativnog elementa; to je simbol koji odražava duh Gradske Knjižnice Požega kao mjesta gdje se spoznaja i priroda susreću.

 

Gradska Knjižnica Požega

Gradska Knjižnica Požega 1

Umjetno Stablo Breze

1 of 1

PROJEKTI